بیش از 45 هزار نگهبان محله در کشور داریم
رئیس مرکز انتظام پلیس پیشگیری گفت: بیش از 45 هزار نگهبان محله در سراسر کشور فعالیت داشته که حضور فیزیکی آنها منجر به کاهش بیش از 60 درصدی جرایم شده است.

سرهنگ محمد کریم بیات روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی اضافه نمود: چهار هزار نقطه از منطقه ها سراسر کشور تحت پوشش حفاظتی و مراقبتی نگهبانان محله قرار گرفته است.
بیات ادامه داد: نگهبانان محله که شامل زنان و مردان آموزش دیده هستند از اماکن مختلف اعم از مجتمع های تجاری، مسکونی، زمین های کشاروزی، پاساژها، سیلوها، پارک ها و استخرها حفاظت نموده و این امر سبب کاهش انواع جرایم در سطح کشور شده است.
وی اضافه نمود: در مکان هایی که از نگهبان محله استفاده شده است آمار سرقت به شدت کاهش یافته و در این زمینه به موفقیت هایی خوبی نیز دست یافته ایم.
رئیس مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا گفت: نگهبانان محله آموزش نظامی دیده، تحت نظارت پلیس قرار داشته و کلانتریهای محل نیز از وجود آن ها اطلاع داشته و از محل ماموریت و حوزه استحفاظی آن ها نیز آگاه هستند.
سرهنگ بیات اضافه نمود: نگهابان محله به وسیله گشت های کلانتری مورد سرکشی قرار می گیرند و این نگهبانان دارای تعرفه هایی هستند که این تعرفه ها به وسیله مامورین گشت ملاحظه و امضا می گردد.
وی اظهارداشت: نگهبانان محله دارای وسایل ارتباطی مرتبط با پلیس هستند که بلافاصله موارد جرایم را به پلیس اطلاع می دهند و در واقع آنها اولین لایه های مقابله با جرایم به شمار می فرایند.
بیات با بیان این که نگهبانان محله دارای لباس های متحدالشکلی هستند، گفت: این افراد تحت پوشش بیمه هستند و 600 موسسه خدمات حفاظتی و مراقبتی وابسته به پلیس پیشگیری، نسبت به عملکرد آنها جوابگو خواهد بود.
وی با بیان این که سلامت روحی، روانی و جسمی نگهبانان محله به وسیله بهداری نیروی انتظامی (ناجا) تایید می گردد، گفت: اعتیاد و سوء پیشینه این افراد نیز از سوی مبادی ذیربط رسیدگی می گردد.
سرهنگ بیات یادآور شد: تا قبل از سال 1380 عده ای خارج از موسسات خدمات حفاظتی و مراقبتی، از نگهبانان و سرایداران به منظور حفاظت از اماکن و اموال خود استفاده می کردند اما از سال 80 پلیس ساماندهی این نوع خدمات را در اولویت قرار داد.
رئیس مرکز انتظام پلیس پیشگیری ناجا گفت: در سال 1383 کلیات این موضوع در مجلس شورای اسلامی مطرح شد و از آن جایی که بحث نظامی گری، استفاده از لباس و تجهیزات مطرح بود و باید این مساله به تایید مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا می رسید این طرح با انجام فعالیت های کارشناسی در تاریخ 17 آبان ماه سال 1388 تقدیم معظم له شد و به تصویب رسید.
بیات اضافه نمود: این طرح در نهایت در سال 88 برای اجرا به قوای سه گانه و بعلاوه نیروی انتظامی ابلاغ شد.