کرمانشاه با نگهبان های محله امنتر شده است
رئیس پلیس پیشگیری فرمانده انتظامی کرمانشاه گفت: نزدیک به 230 نفر شب گرد و نگهبان محله در مرکز استان کرمانشاه داریم که به عنوان پل ارتباطی پلیس و مردم محسوب می شوند.

فرزاد اکبری در جمع اصحاب رسانه با تبریک هفته ناجا، گفت: مسؤولیت برنامه ریزی، طرح ریزی و خط مش تمامی فعالیت های پیشگیری از جرایم، حفاظت از اماکن و تاسیسات، ارائه خدمات انتظامی، نظارت و راهنمایی بر 128 رده کلانتری و پاسگاه بخش انتظامی و یگان امداد در استان و بعلاوه نظارت بر فرودگاه، راه آهن و و هفت ارگان برون سازمانی بر عهده پلیس پیشگیری است.
وی ادامه داد: شعار سال جاری نیروی انتظامی پلیس هوشمند است، بنابراین در کنار رشد و فناوری های روز نیروی انتظامی هم باید به روز گردد، با قرارگاه های جهادی تربیت و آکادمی به جهت ارتقا سطح دانش و مهارت کارکنان و بعلاوه دوره های بصیرتی در حوزه معنویت نیروی انتظامی ورود کردیم.
رئیس پلیس پیشگیری فرمانده انتظامی کرمانشاه ادامه داد: امروز صرف نظر از پایش تصویری در میادین و چهارراه ها، تمامی کلانتری ها، پاسگاه ها و ایستگاه های بازرسی در استان در راستای رعایت حقوق شهروندی و نظارت بر عملکرد پلیس تجهیز به پایش تصویری هستند.
وی توضیح داد: بیش از 60 درصد تجهیزات، نیروی انسانی، ظرفیت خودرویی و یگانی نیروی انتظامی در پلیس پیشگیری خلاصه می گردد. نزدیک به 65 درصد تمامی خدمات نیروی انتظامی که به مردم ارائه می گردد به رده پلیس پیشگیری مربوط می گردد.
اکبری گفت: 26 سازمان برابر قانون مکلف به پیشگیری از جرائم هستند و نقش نیروی انتظامی برخورد مقابله ای با جرم است.
وی ضمن ارائه گزارشی از شرایط جرائم استان، اضافه نمود: 51 درصد جرائم و پرونده های متشکله استان ما که نزدیک به دستگیری 9 هزار نفر بوده مربوط به دو مولفه سرقت و مواد مخدر بوده است.
اکبری توضیح داد: از 18 هزار نفر دستگیر شده ها به وسیله نیروی انتظامی 84 درصد بیکار هستند، 94 هزار نفر از این تعداد سطح سواد دیپلم و پایین تر از دیپلم دارند و 78 درصد متهمین در سنین 40 سال به بالا نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
به گفته رئیس پلیس پیشگیری فرمانده انتظامی کرمانشاه، شرایط سواد، امرار معاش و اعتیاد می تواند در پیشگیری از جرائم موثر باشد.
وی اشاره ای به شورای معتمد پلیس برای تحقق امنیت محله محور داشت و گفت: شورای معتمدین پلیس و امنیت محله محور، ترکیبی از معتمدین، منتفذین، ریش سفیدان و شوراهای اسلامی در شهر و روستا و هر کسی که صاحب نفوذ مثبت در محله، است که در حوزه اختلافات خانوادگی، همسایگی، ملکی، کشاورزی، نزاع های دسته جمعی و... ورود می نمایند.
اکبری توضیح داد: از وجود شورای معتمدین و امنیت محله محور در برگزاری مراسمات ملی و مذهبی هم بهره مناسب را می بریم.
وی در ادامه به نگهبان محله در قالب اقدامات پلیس پیشگیری اشاره نمود و گفت: نزدیک به 230 نفر شب گرد و نگهبان محله در مرکز استان کرمانشاه داریم که به عنوان پل ارتباطی پلیس و مردم محسوب می شوند.
اکبری در مورد شرایط جذب نگهبان محله، اضافه نمود: این افراد ابتدا به وسیله شورای معتمدین با تنظیم صورت جلسه با امضای اکثریت محله به کانال نیروی انتظامی معرفی می شوند.
وی ادامه داد: نیروی انتظامی سپس مراحل جذب و گزینش این موارد را انجام می دهد و تحقیقاتی را صرف نظر از مورد تشخیص هویت و سوءپیشینه در رابطه با شرایط اجتماعی و اخلاقی انجام می دهد و پس از به کارگیری، آموزش های لازم به آن ها ارائه می گردد و همچون گشت های سواری و موتوری مورد نظارت اکیپ های کلانتری و پاسگاه قرار خواهند گرفت.
اکبری افزود: نیروی انتظامی در رابطه با هزینه هایی که شب گردها و نگهبانان محله از مردم می گیرند، هیچ نقشی ندارد و شورای معتمد محله مبلغ را معین می نماید.
وی وظیفه اصلی نگهبانان محله را برطرف خلاءهای انتظامی، امنیتی و پیشگیری از جرائم و احساس امنیت در شهروندان مطرح نمود و گفت: پیشگیری از جرم سرقت در محلات و انعکاس اخبار و اطلاعات به حوزه نیروی انتظامی مهمترین وظیفه نگهبان محله و شبگردها است.