چرا طرح نگهبان محله اجرا شد؟
مدیر عامل موسسه انتظام ناجا: هدف اصلی نگهبان محله پیشگیری از جرم است.

مدیر عامل موسسه انتظام فراجا، پیشگیری از وقوع جرم را از اهداف مهم واصلی موسسه خود ذکر کرد که به گفته او برسه محور پیشگیری از جرایم اجتماعی، قضایی و انتظامی پایدار است.
سید محمود تقی زاده در گفت و گویی با خبرنگار درباره هدف از تاسیس موسسه حفاظتی و مراقبتی، اضافه نمود: رهیافت جامعه با موضوع پلیسمشارکت گرا، به نوعی که مردم در صحنه های انقلاب حضور فعال داشته باشند،دستمایه فراجا شد تا بکوشد با استفاده از نیروهای بالقوه جامعه امنیت کشور را ساماندهی کند. به گفته وی، بر اساس این دیدگاه و به موجب قانون، نگهبان محله که نهادی متشکل از نیروهای مردمی و مکمل پلیس است، به منظور پیشگیری از جرم انتظامیشکل گرفت.
وی ادامه داد که پیش از این افرادی با عناوین مختلف شبگرد، سرایدار، نگهبان و در اشکال مختلف در گوشه و کنار کشور این کار را انجام می دادند. تقی زاده با بیان اینکه نگهبان محله، هم اکنون در بعضی از کشورهای جهانبا هدف محلی گرایی و با عنوان پلیس محلی مد نظر است، اضافه نمود: در این تشکیلاتاز محلهای مختلف چه به لحاظ بافت وچه از نظر اقلیم و اجتماع متناسب با شرایطو شرایط، حفاظت و مراقبت می گردد.
مدیر عامل موسسه انتظام فراجا با بیان اینکه مسوولیت صیانت از امنیت کشور را از وظایف اصلی نیروی انتظامی است، اضافه نمود: به کارگیری نیروهای بخش غیر-دولتی و نیز مشارکت عموم مردم به عنوان عوامل مکمل می تواند، پلیس را در ایجاد نظم و امنیت عمومی کمک دهد. وی اعلام کرد: ضرورت تبیین علمی رویکردهای نوین پلیس در ایران طلب می نماید نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران بتواند برای برقراری امنیت وایجاد احساس امنیت در کشور از مشارکت عموم مردم که می تواند از اثربخشی و کارآمدی مطلوبی برخوردار باشد، مدد جوید.
تقی زاده گفت: یک نگهبان محله پس ازتایید صلاحیت در ابعاد گوناگون اخلاقی،رفتاری، کرداری، تابعیت، جسمانی و روانی و نداشتن سوء پیشینه زیر پوشششرکتهای حفاظتی و مراقبتی و با نظارت دقیق و کامل نیروی انتظامی مشغول بهکار می شوند. وی بعلاوه گفت:موسسه انتظام فراجا،برمراحل مختلف جذب، ساماندهی، آموزش،عملکرد، پویایی و هوش کمک نگهبان محله نظارت و اشراف کامل دارد. به گفته تقی زاده، شرکتهای خصوصی خدمات حفاظتی و مراقبتی نیز علاوه برثبت شرکت خود، با مجوز رسمی فراجا و تایید کلانتریها مشغول فعالیت می شوند. مدیر و اعضای هیات مدیره اظهارداشت که این نوع شرکتها را عمدتا نیروهایبازنشسته مسلح و نیروی انتظامی جمهوری اسلامی که خدمات ارزنده آنان نیز محرزو مشهود است، تشکیل می دهند. اعضای نگهبان محله تحت پوشش این نوع شرکتها با لباسهای متحدالشکل وبر اساس توافق و قراردادهای منعقد میان کارفرما و پیمانکار، مسوولیت حفظو حراست و مراقبت ازمراکز و اماکن تجاری، صنعتی، مسکونی و غیره را برعهدهمی گیرند. تقی زاده گفت: خسارتهای احتمالی ناشی از سهل انگاری و اهمال نگهبان محلهبر اساس قرارداد منعقد از سوی شرکتهای مسوول به کارفرمایان پرداخت می گردد.
به گفته وی، در قراردادهای منعقد بعلاوه حمایت و ضمانتهای لازم از سویپیمانکار پیش بینی و تعهدات لازم و ضروری میان کارفرما و پیمانکار کاملامشخص و تبیین شده است. مدیر عامل موسسه نظام فراجا گفت: تا کنون نزدیک 200 شرکت خصوصی حفاظتیو مراقبتی در سراسر کشور به ثبت رسیده است که بعضی از آنها فعال و بعضی دیگر نیز در حال تجهیز هستند. به گفته وی، بیش از 9 هزار نفر نیز در قالب نگهبان محله مشغول فعالیت هستند.
وی اضافه نمود: در تهران نیز تا به امروز 116 شرکت حفاظتی و مراقبتی به ثبت رسیدهاست که از میان آنها، 75 شرکت اکنون فعال هستند. در تهران حدود سه هزار نگهبان محله، حفاظت و مراقبت از بعضی از اماکنو مراکز را برعهده دارند. لازم به ذکر است مرکز خدمات حفاظتی ومراقبتی نیروی انتظامی (موسسه انتظام فراجا)در دو بخش سیاست گذاریهای کلان وسازماندهی شرکت های خدمات حفاظتی و مراقبتیبخش خصوصی فعالیت دارد.