نقش نگهبان محله در مراقبت از محلات
یکی از ارکان رشد و پیشرفت در هر ملتی وجود امنیت و آرامش جامعه و پیشگیری از وقوع جرم و مواردی است که امکان برهم زدن را فراهم می آورد. از این رو همیشه دولت ها در تلاشند تا از ابزارها ی روز بهره برده و بر اساس احتیاج روز روش های بهینه ای را ایجاد کنند. نگهبان محله یا پلیس محله از اقدامات جدیدی است که به وسیله شرکت ها و موسسات حفاظتی زیر نظر نیروی انتظامی وظیفه برقراری نظم و ارامش در جامعه را دارا می باشد.

نگهبان محله اصطلاحی نام آشنا اما محجور در سطح اجرایی که علی رغم این وضع دارای وظایف مهمی است که اساس امنیت در سطح کلان محلات از کیفیت اجرای درست این بخش آغاز می شود.
نحوه اجرای طرح نگهبان محله یا پلیس یاران محله:
به این صورت است که در هر کوچه بن بست و در هر شیفت یک نفر پلیس یار در کانکس در ورودی کوچه مستقر می باشد که 12ساعت به صورت هوشیار و بیدار ورود و خروج راکنترل و با گشت زنی امنیت ساکنین کوچه را برقرار کرده و بعد از خاتمه شیفت کاری خویش به مدت 24ساعت استراحت می کند.
به همین علت برای اجرای این طرح در یک کوچه بنبست 3پلیس یار احتیاج هست که هر یک بعد از 12ساعت کار 24ساعت استراحت کرده و مجدد با تمام قوا در شیفت کاری خود مستقر می شود. گفتنی است که همین شیفت کاری به صورت گشت های پیاده یا موتوری و خودرویی در کوچه ها یا خیابان های عمومی قابل اجرا می باشد.
مزایای نگهبان محله:
- حمایت قانون گذارمحترم،فرماندهی تهران بزرگ و مرکز انتظام ناجا از نگهبان محله.
- تعامل با کلانتری محل
- جلوگیری از سرقت،درگیری،مزاحمت و …
- تجهیز بودن به شوکر و افشانه و لباس متحدالشکل