در خراسان رضوی حدود 2500 پلیس محله فعال هستند
رییس پلیس پیشگیری خراسان رضوی از فعالیت دو هزار و 500 پلیس محله در این استان گفت.

سرهنگ عباس چالاکی روز یکشنبه در اولین همایش هم اندیشی موسسات حفاظتی و مراقبتی تحت پوشش فراجا اظهارکرد: حفظ و برقرای امنیت ضروری ترین احتیاج جامعه امروزی است.
وی با بیان اینکه برقراری امنیت در گرو مشارکت همه نهادها و افراد جامعه است، اضافه کرد: پلیس توانایی برخورد و کنترل جرایم سازمان یافته را دارد ولی در پیشگیری و برخورد با جرایم کوچک احتیاجمند مشارکت افراد جامعه است.
چالاکی گفت: در این راستا طرح نگهبان محله به وسیله بخش خصوصی در استان در حال اجراست و 20 موسسه خدمات ایمنی و حفاظتی در این زمینه در سطح استان فعالیت می نمایند.
وی اعلام کرد: این نگهبانان در رابطه با دستگیری سارقان، کشف اموال، خودرو و موتور مسروقه، دستگیری معتادان، کشف اموال بلاصاحب، جمع آوری متکدیان، کشف کالاهای قاچاق و مشروبات الکلی و سایر جرایم همکاری تنگاتنگی با واحدهای انتظامی، کلانتری و پاسگاه ها دارند.
دادستان عمومی و انقلاب مشهد نیز در این همایش با بیان اینکه براساس آمار رسمی سرقت در بین جرائم از رتبه اول برخوردار است، اضافه کرد: سرقت در سال گذشته در استان 10 درصد رشد داشته است.
غلامعلی صادقی با تاکید بر توسعه طرح نگهبان محله، گفت: پلیس و دستگاه قضایی به همکاری شهروندان در برقراری امنیت احتیاج دارد.
وی با بیان اینکه دستگاه قضایی از طرح نگهبان محله و ایجاد موسسات حفاظتی و مراقبتی به وسیله بخش خصوصی حمایت می نماید، اضافه کرد: در عین حال فراجا باید بر نحوه گزینش این افراد و شایستگی های آنها نظارت کامل داشته باشد.
معاون سیاسی امنیتی خراسان رضوی نیز در این همایش اظهار کرد: امنیت در همه سطوح از اهمیت خاصی برخوردار و از ضروریات اجتناب ناپذیر است.
علی اصغر رشید اضافه کرد: ساماندهی و حفظ امنیت در سرزمین پهناور خراسان رضوی با شش میلیون و 750 هزار نفر جمعیت از عهده نهادهای دولتی به تنهایی برنمی آید.
وی با تاکید بر مشارکت بخش خصوصی در ارتقای امنیت عمومی، اعلام کرد: ما در ایجاد قوانین و تئوری در سازمانها پیروز هستیم و لی در عملیات، کمی مشکل داریم.
رشید گفت: اعتدال، میانه روی و کسب رضایت مردم باید سرلوحه فعالیتعای امنیتی در عرصه های مختلف امنیت سیاسی، علمی، اجتماعی و غیره باشد.
بعلاوه فرمانده نیروی انتظامی خراسان رضوی در این همایش با بیان اینکه جرایم هرچه ریزتر می گردد مشارکت مردم در پیشگیری از آن بیشتر خواهدشد، اظهار کرد: بایدفرهنگ سازی در راستای توسعه نگهبان محله صورت پذیرد.
سردار بهمن امیری مقدم اضافه کرد: موسسات حفاظتی و مراقبتی تحت پوشش فراجا باید با بکارگیری نیروهای زبده و مطلع سازی و اطلاع رسانی به مردم و جامعه از حالت منفعل خارج و به بازوی حمایتی نیروی انتظامی تبدیل شوند.
وی ادامه داد: پراکندگی این موسسات نیز باید به گونه ای باشد که تمام سطح شهر را پوشش دهند.
اولین همایش هم اندیشی موسسه حفاظتی و مراقبتی تحت پوشش فراجا با حضور مسوولین استانی در مشهد برگزار گردید.